EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Енергийните дружества готови за студената зима

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Енергийните дружества готови за студената зима

mail11:29 | 19.10.2010прегледи 647 коментарикоментари 0


Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев изрази увереност, че няма да има проблеми с електроснабдяването, дори и ако тази зима е по-студена от обикновено, предаде репортер на агенция Фокус. „Климатът не е нещо, което се променя чак толкова рязко. Очакваме зимата да е, както всички останали. Ако е по-студена, дружествата имат възможност да се справят”, каза председателят на ДКЕВР.
Попитан за новия състав на комисията Семерджиев каза: „Министерски съвет има правомощия, дадени му по закон, да определя членовете на комисията. Ще коментирам евентуално след решението на МС. Не бих искал да коментирам слухове”.
Електроразпределителните дружества нямат право да прилагат друга цена на електроенергията, освен определената от ДКЕВР, припомни още председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). „В момента трябва да се прилагат определените от нас цени за електроенергия, категоричен е Семерджиев. По думите му електроразпределителните дружества могат да обжалват решението на ДКЕВР, но дотогава трябва да прилагат определените от регулатора цени.
Попитан - дали са ясни размерите на санкциите за елетроразпределителните дружества Семерджиев каза, че са оформени наказателните постановления по всички предоставени актове. Получени са възраженията на дружествата, но според ДКЕВР аргументацията не е достатъчна, за да бъдат отменени актовете. В момента се водят разговори за определяне на размера на глобите за всяко едно от дружествата. Санкциите ще бъдат между 20 хил. лв. и 1 млн. лв. Точната сума на глобите ще стане ясно в края на тази седмица, допълни още Семерджиев.



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg