EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Енергийни дружества плащат за допълнителен одит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Енергийни дружества плащат за допълнителен одит

mail13:41 | 01.07.2010прегледи 1281 коментарикоментари 0


Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще назначава одитор, който да извършва проверка на електроразпределителните дружества. Разходите за одита са за сметка на дружествата. Това решиха депутатите с гласуването на второ четене на промените в Закона за енергетиката. Депутатът от Парламентарната група на ДПС Рамадан Аталай се обяви против проверяваните електроразпределителни дружества сами да плащат за извънреден одит. Според него разходите, които са заплатени за одиторската фирма, ще влязат във фактурата на крайните клиенти. По този начин клиентът ще плаща за одита.
Според съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров - досега регулаторният одит по закон не се е правил. Според него с промените в закона се подобрява контролът върху извършването на финансова или друга проверка на електроразпределителните дружества. Тези извънредни одити не отменят регулярните одити, а само ги допълват, каза Димитров. „Искате да определите одитираща фирма и крайният клиент да плати за този одит!”, обърна се депутатът от ДПС към колегите си от ГЕРБ.
Пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Рамадан Аталай коментира, че според него Законът за енергетиката ще бъде неработещ.
Проблемен момент от промените в Закона за енергетиката, според депутата от ДПС, е решаването на отказа от услугата. По думите му, обаче, с приемането на този закон днес се постига уеднаквяване със Закона за етажната собственост. Депутатът заяви, че се прави един обществено неполезен закон.
След гласуване на в Народното събрание на второ четене на промените в Закона за енергетиката беше прието и съставът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да бъде намален от 13 на 7 души.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg