EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Емпорики Банк развива бизнес с Кипър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Емпорики Банк развива бизнес с Кипър

mail13:19 | 27.11.2009прегледи 1497 коментарикоментари 0


От тази година в Емпорики Банк вече функционира отдел „Международни отношения“. Неговите цели са сътрудничество с международните бизнес среди, опериращи в Кипър, както и развитие на съвместните дейности между Емпорики Банк Креди Агрикол и други дъщерни компании. Банката е създала и своя пръв Международен бизнес център в Никозия с цел да осигурява специализирани услуги на международни компании, работещи в Кипър.
Кипър стимулира преките чуждестранни инвестиции в приоритетни сектори като банкови и финансови услуги, образование, информационни и комуникационни технологии, медицинско обслужване, уелнес туризъм, професионални услуги (вкл. правни и счетоводни), изследвания и развитие,  възобновяеми енергийни източници и екологични технологии.
Кипър е с ниска инфлация (4,4%), среден растеж на БВП от 4,4% (2007 г.) и непроменени кредитни рейтинги за 2008 г. Според доклад на Световната банка островната държава се нарежда на 40-о място сред страните, в които най-лесно се прави бизнес.
Финансовият успех на държавата се дължи на ниските данъчни проценти и опростения данъчен режим – най-нисък корпоративен данък в Европа и екстензивна система за двойно данъчно облагане, на липсата на удръжки, стратегическата локация, професионалната инфраструктура и приветливата инвестиционна среда, е мнението на  данъчните консултанти от PriceWaterhouseCoopers.
Към тези фактори се добавят и благоприятните условия, създадени за българските инвеститори в Кипър. Те нямат удръжки върху дивидентите, платени на Кипър, тъй като не са наложени такива плащания за страни – членки на ЕС.
От адвокатска кантора T. Papadopoulos & Co. обясниха, че вече ще е възможно частни компании да използват финансова помощ за изкупуване на собствените си дялове. Условията за това са компанията да не е дъщерна на държавно дружество, 90% от акционерите да са дали своето съгласие, както и изкупуваните привилегировани акции да бъдат пуснати при условия, които позволяват изкупуването им както от компанията, така и от акционера.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg