EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Емигрантите са предизвикателство за трудовия пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Емигрантите са предизвикателство за трудовия пазар

mail13:27 | 03.12.2009прегледи 720 коментарикоментари 0


Застаряването на населението и  чуждестранните работници и емигрантите от трети страни извън ЕС, ще бъдат предизвикателство пред социалната политика на Европа и България, стана ясно на кръгла маса "Социалната политика в
Европа: какво е равновесието между сигурност на работното място и международна конкурентоспособност", организирана от КТ "Подкрепа".
Европейският пазар обхваща  350 млн. работници, като тези, които са в старите членки на ЕС  имат по-добри условия на труд и по-високи възнаграждения.
Синдикатът очаква българската икономика да остане в рецесия и през следващата година, въпреки че в Полша, Франция и Англия да се наблюдават признаци на икономическо съживяване.
Участници в кръглата маса посочиха Франция като успешен модел по време на криза да постигне добри параметри при безработицата, икономическия растеж и права на работниците.
Според посланика на Франция Етиен дьо Понсен добрият опит и успешният модел за излизане от кризата, който работи в някои западноевропейски страни, не трябва да се прилага буквално в България, а да се адаптира в зависимост от специфичните особености.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4217