EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Електронни табла търсят паркоместа в Несебър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електронни табла търсят паркоместа в Несебър

mail18:15 | 24.06.2010прегледи 1374 коментарикоментари 0


Електронни табла посрещат летовниците с коли в Несебър и ги информират къде и колко места за паркиране са свободни. Морският град е единственият в страната, в който действа подобна система, съобщава електронното издание Burgasinfo. Три от електронните табла са в новия град, а едното е в старата част на Несебър. Общо курортът разполага с 1700 места за превозните средства, като 700 от тях са в стария град.
На Северния голям паркинг на Несебър е изградена специална рампа за инвалиди и за майки с деца. Съоръжението работи от началото на месеца и е конструирано за улеснение и осигуряване на достъп на инвалидите до общинските паркоместа. Дължината на рампата е 108 м , широка е 1.3 м и има няколко площадки за разминаване. Тя преодолява денивелация 4,4 м.
Велопатрули в Несебър бдят за реда и спокойствието на гражданите и гостите на древния град. Този необичаен за България начин за охрана е в съгласие с антикризисните мерки на общината. Велоохраната е и поредният щрих в разгръщането на екополитиката в един от най-старинните европейски градове. В разгара на туристическия сезон, в натовареното движение, общинските служители с велосипеди са много по-маневрени и имат възможност бързо да достигат до места, недостъпни за автомобили.
Освен това по-малко автомобили - повече чист въздух за морския град, коментира инициативата градоначалникът Николай Димитров. Велопатрулите следят за спокойствието както на новата, така и на старата част на града. Служителите са от общинското звено за самоохрана и ще контролират най-вече проявите на джебчии, крадци и хулигани, които през лятото се стичат от цялата страна край морето.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg