EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Електромобили и "умни" технологии на изложение в Лас Вегас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електромобили и "умни" технологии на изложение в Лас Вегас

mail14:31 | 09.01.2017прегледи 1648 коментарикоментари 0


Изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас се открива официално днес за 50-а поредна година, привличайки стотици стартъп компании и големи имена от технологичния сектор като Amazon, Facebook и Google, информира електронното издание "Нюзфактор нетуърк", цитирано от БТА.

Изложението, което два дни по-рано отвори врати за журналисти, ще продължи до 8 януари.

Освен нови продукти в традиционни категории като телевизори, аудио оборудване, технологии за видео игри и други, ще бъдат показани най-новите разработки в областта на добавената и виртуалната реалност, дронове, биотехнологии, роботи и устройства за "умни" домове.

Редица компании, сред които автомобилостроителният стартъп Faraday Future, LG, Qualcomm, Samsung, Sony и Toyota, представят нови продукти. Както обикновено, Apple няма да участва в салона, така че любителите на продуктите му ще трябва да почакат до по-късно тази година за новите предложения на концерна. Samsung пък не се очаква да направи съобщения за пускането на новия Galaxy S8 до пролетта.

Секторът на "умните" автомобили е сред областите, в които се задават много новини. Калифорнийската компания Faraday Future вчера вече представи първия си електромобил FF91, чието производство ще започне в началото на 2018 г. Ръководителите на компанията обещават електрическият автомобил с висока проходимост (SUV) да бъде най-луксозният на пазара. Според източници колата ще се продава за около 180 000 долара, а предварителните заявки се приемат срещу 5000 долара.

За днес са планирани събития на Microsoft и няколко компании-партньори, за демонстрация на "силно автоматизирано превозно средство", използващо роботизирани системи, технологии за сигурни комуникации и изкуствен интелект за подобряване на безопасността по пътищата, трафика и мобилните развлечения.

Очаква се тази година да участват над 3800 изложители, чиито иновации да привлекат над 165 000 посетители за четирите изложбени дни.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg