EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Електромобил от Renault-Nissan

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електромобил от Renault-Nissan

mail09:05 | 11.11.2016прегледи 2046 коментарикоментари 0


Автомобилната група "Рено-Нисан" (Renault-Nissan) иска да пусне електромобил за 8000 долара до две години на китайския пазар, който е в пълен бум, обяви нейният ръководител Карлос Гон, цитиран от Франс прес.

Пазарът на електромобили ще се развие много бързо благодарение на поевтиняването на батериите, държавните субсидии и по-добрата инфраструктура за презареждане, изтъкна Гон, който участва в годишната среща на компаниите от интернет сектора в Европа "Уеб съмит" (Web Summit) в Лисабон.

От 2008 година "Нисан" е един от пионерите в производството на електрически коли със своята "Лийф" (Leaf), но вече се изправя пред конкуренцията на китайски автомобилостроители като "Би Уай Ди" (BYD), "Чжъдоу" (Zhidou) и "Ес Ей Ай Си" (SAIC).

Гон увери, че има бум в търсенето на малки евтини електромобили в Китай, така че "Рено-Нисан" иска да поддържа доминиращото си положение на пазара на електромобили. Той уточни, че в момента Китай представлява над една трета от световния пазар на електрически коли (с над 24 милиона продажби на нови електромобили годишно), докато допреди пет години изобщо не присъстваше на този пазар.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886