EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Електромобил & кола на газ – сравнение на разходите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електромобил & кола на газ – сравнение на разходите

mail06:45 | 19.06.2017прегледи 2235 коментарикоментари 0


Над 3 милиона нови коли годишно се регистрират в Германия. От тях около 800 хиляди са за корпоративни нужди. Тези цифри показват огромния потенциал за развитие на електромобилния транспорт. Използването на електромобили в бизнеса носи своите предимства. На първо място, по-ниските разходи.

Около 40% от новите електрически коли са за лична употреба. Средно частните притежатели на електромобил изминават по-малко километри, но и плащат по-малко такси, в сравнение с компаниите. Повечето от частните собственици имат възможност да инсталират зарядна станция в дома си, за да е по-лесно презареждането на колата.

Колко са общите разходи за електромобил, сравнени с кола, движеща се на газ или с дизел? Какви ще разходите през следващите години? Тези и други изчисления могат на бъдат направени на специално създаден сайт http://emob-kostenrechner.oeko.de.

В следващите графики вижте някои от сравненията. В случая са съпоставени електромобил и кола на газ, но има възможност за сравнение и с дизелов автомобил.

zoom_sss

zoom_ssszoom_sss


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg