EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Електрическата Дачия ще се прави в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електрическата Дачия ще се прави в Китай

mail15:40 | 23.10.2020прегледи 641 коментарикоментари 0


Румънският автомобилен производител Dacia, собственост на френската група Renault, потвърди, че първият му електрически модел ще бъде произведен в Китай.
Renault ще произведе новия модел в съоръжение в Сиян, Хубей. Фабриката е собственост на eGT New Energy Automotive, съвместно предприятие между Dongfeng, Renault и Nissan. Това е същата фабрика, където групата произвежда малкия модел SUV на Renault K-ZE, който има много общо с Spring.
"Групата Renault направи инженерната част на алианс платформа. Производството е в Китай, който е най-големият пазар за електрически автомобили, има напълно развита екосистема и ни позволява да донесем пролетта в Европа възможно най-скоро", обясни Михай Бордеану , маркетинг директор в Dacia, съобщи Hotnews.ro.
Сиян е първата база за производство на търговски превозни средства в Китай. В града има повече от 500 производители на автомобили и части с годишен производствен капацитет от 500 000 превозни средства.
През последните десетилетия автомобилната индустрия в Сиян се сви до голяма степен поради увеличаването на производството в по-големите градове с по-добри транзитни връзки.
По ирония на съдбата Сиян е от декември 1999 г. побратимен град на Крайова, Румъния - където Ford притежава втората автомобилна фабрика в Румъния.
andrei@romania-insider.com


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg