EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЛАНА стартира продажба на дялове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЛАНА стартира продажба на дялове

mail13:00 | 09.11.2010прегледи 640 коментарикоментари 0


Новият фонд на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, ЕЛАНА Глобален Фонд Акции, ще започне да продава дялове на инвеститори от 15 ноември 2010 г., понеделник. Номиналната стойност на един дял е 100 евро.
Осмият фонд, предлаган от ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, ще инвестира основно на световните финансови пазари, като приоритетите му ще бъдат акции на стабилни мултинационални компании с глобален пазар и голяма пазарна капитализация (т.нар. blue chips), както и борсово-търгуеми фондове, свързани с т.нар. „възникващи” пазари като Китай, Индия, Русия, Бразилия и др.
ЕЛАНА Глобален Фонд Акции предвижда инвестиции до 90% в акции на международните пазари, до 20% в български акции, а също така до 50% - в дялове на големи взаимни фондове с успешна история и в различни видове борсово-търгуеми фондове.
Таксата за покупка на дялове при инвестиция под 500 000 евро е 1%, а над тази сума не се заплаща никаква такса за влизане във фонда. Обратно изкупуване на дялове ще стартира, след като фондът набере равностойността на 500 000 лв. като нетна стойност на активите.
Предимството на инвестициите във фондовете в глобални акции е, че те позволяват добра диверсификация чрез пазари и сектори в различен етап на икономическия цикъл, с което инвеститорите едновременно се възползват от потенциала на растежа, а също така оптимизират риска, който поемат. Стратегията на този тип фондове е да осигури най-качествената и доходоносна инвестиция в глобален план, така че инвеститорите да се възползват от възстановяването на глобалната икономика.
ЕЛАНА Глобален Фонд Акции беше одобрен за публично предлагане от Комисията за финансов надзор (КФН) на 20 октомври 2010 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg