EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК:Трансграничните такси на Visa пречат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК:Трансграничните такси на Visa пречат

mail11:45 | 02.08.2012прегледи 649 коментарикоментари 0


Новите възражения продължават антитръстово разследване, започнато от ЕК през 2008 година.
Европейската комисия изрази нови опасения, свързани с таксите, които компанията Visa налага за трансгранични покупки с кредитни карти, предадоха ДПА и Асошиейтед прес. Новите възражения продължават антитръстово разследване, започнато от ЕК през 2008 година, за таксите по международни трансакции с дебитни и кредитни карти. През 2010 г. Visa предложи да ограничи таксите за трансгранични операции с дебитни карти до 0,20% от стойността на всяко плащане. Разследването обаче остана открито за плащанията с кредитни карти.
Комисията съобщи, че е стигнала до предварително заключение, че подобни такси за кредитни карти ограничават конкуренцията между банките, повишават разходите за приемане на кредитни карти за търговците и в крайна сметка увеличават цените за потребителите.
Разследването засяга плащанията от една страна членка на ЕС до друга и в Белгия, Унгария, Ирландия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия и Швеция, посочи ЕК, цитирана от ДПА. Комисията вече успя да наложи на конкурентната компания MasterCard да се откаже от подобни такси. Виза може да защити практиките си, преди европейският регулаторен орган да е постановил окончателно решение.
 


Тагове: Виза, такси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161