EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Експерти по управление на РАО в Козлодуй

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експерти по управление на РАО в Козлодуй

mail13:30 | 24.04.2015прегледи 913 коментарикоментари 0


Двадесет и четирима експерти от десет държави обсъждат в Козлодуй въпроси по управлението на радиоактивни отпадъци (РАО) с фокус върху материалите, генерирани от експлоатацията на ядрени мощности, и РАО – резултат от извеждане от експлоатация на спрени блокове.
Форумът е иницииран от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и се провежда с домакинството на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО) и съдействието на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР).
В програмата на семинара е включен и технически тур, по време на който експертите се запознаха с напредъка на дейностите по извеждане от експлоатация на 1-4 блок, със съоръженията и инсталациите за преработка на РАО, както и с площадка „Радиана”, на която предстои да бъде изградено Национално хранилище за РАО.
Майкъл Ожован – представител на МААЕ, в своето встъпително изявление постави акцент: „България натрупа значителен и интересен опит в областта на управлението на материалите от процеса на извеждане от експлоатация на спрени ядрени мощности. По тази причина сме особено удовлетворени, че стана възможно този важен семинар да се състои именно тук.”

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159