EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Експерти на ДФ “Земеделие” саботират проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експерти на ДФ “Земеделие” саботират проекти

mail11:14 | 14.09.2009прегледи 645 коментарикоментари 0


Има начини администрацията да бъде накарана да работи в интерес на фермерите, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов. След като тази седмица Европейската комисия отблокира парите по САПАРД, министърът коментира в предаването "Неделя 150" на БНР, че трябва да бъдат спрени опитите на служителите във Фонд "Земеделие" да саботират работата по проектите.
Тези, които не искат да работят, просто ще трябва да напуснат фонда. Ние ще накараме чиновниците да работят, защото крайно време е да разберат, че работят и защитават интересите на българските земеделски производители и бенефициентите по определените програми.
Обществена тайна е, че досега намираха начини не малка част от служителите на фонда, говоря от експертите, да "заработват" като консултанти на частни фирми. И ние тази практика трябва да я прекратим. Нямат право, след като са служители на ДФ "Земеделие", да работят под каквато и да е форма в консултантски фирми.
Тоест нека да го кажа на по-прост език, те да подготвят в консултантските фирми проектите и след работното си време, а в работното си време да отиват и да трябва да ги одобряват тези проекти.
Тези, които искат да работят в консултантски фирми, да бъдат така добри да напуснат фонда и да отидат да работят във фирмите. За тези, които обаче останат и наистина работят качествено, ние ще намерим начин и за достойно заплащане.
Между другото, тук отварям скоба, средната работна заплата в ДФ "Земеделие" е 1238 лева, а те имат възможност за допълнителни материални стимули, ако си вършат работата както трябва.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165