EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Експеримент с 4-дневна работна седмица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експеримент с 4-дневна работна седмица

mail14:01 | 08.10.2018прегледи 550 коментарикоментари 0


240-те служители в новозеландската инвестиционна компания Perpetual Guardian ще могат да преминат на четиридневна работна седмица от ноември, след като пробният период се оказа истински хит, съобщи компанията днес, цитирана от ДПА.

Производителността на Perpetual Guardian се е повишила от по-голямата ефективност на работното място, заяви основателят и главен изпълнителен директор на новозеландската компания Андрю Барнс в изявление. 

През март компанията започна да провежда експеримент, при който всички 240 служители запазиха пълната си заплата, но работеха само четири дни в седмицата.

По време на пробния период освен повишената производителност са се подобрили благосъстоянието и ангажираността на служителите. "Няма пречка за нас да продължим по този начин", каза Барнс.

Служителите, които минат на четиридневна работна седмица, ще могат да избират "почивен ден" през седмицата и ще получават редовните си заплати при изпълнение на задачите си.

Екип изследователи от университета в Окланд, ръководен от професор Джаред Хар, проследи експеримента, за да види как се отразява на работещите.

Той твърди, че според ръководителите на екипите, те са запазили обичайното си представяне на работното място и са подобрили обслужването на клиентите. Самите служители твърдят, че са изпитвали по-голямо удовлетворение от работата, баланса между работа и личен живот, както и че са били подложени на по-малко стрес. 

"За мен данните твърдо подкрепят ползите за психологическото и физическо благосъстояние на служителите", добави Хар. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4213