EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Експанзия на MasterCard в безконтактни плащания за България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експанзия на MasterCard в безконтактни плащания за България

mail13:20 | 24.01.2011прегледи 1632 коментарикоментари 1


Българските картодържатели стават все по-активни потребители на безналични плащания – те твърдят, че притежават повече карти и ги използват по-често в сравнение с последните няколко години. Освен това, те имат положителни асоциации за разплащателните карти – за 1/5 от картодържателите първата асоциация за разплащателна карта е „пари, кеш”, а 19% я асоциират с широк набор от удобства. Това са основните изводи от проведеното през март и април 2010 проучване на MasterCard Europe MasterIndex България 2010
Мануел Алексе, регионален мениджър за Балканите на компанията MasterCard Europe, коментира: “MasterIndex България показва, че пазарът на разплащателни карти в страната има голям потенциал. Българските картодържатели се учат все повече и повече как максимално да се възползват от безналичните плащания. MasterIndex представя най-детайлния обзор до момента, за използването на разплащателни карти в България и ще ни помогне да работим с нашите клиенти - издаващите институции в страната, за разработването на продукти, които да са точен отговор на специфичните нужди на българските картодържатели.”
През март 2010 MasterCard и TBI стартираха предплатена карта за подаръци. TBI Card е предплатена MasterCard карта за подаръци, която предварително се зарежда със средства и може да се използва многократно до изчерпване на избраната сума. След като сумата бъде използвана, картата автоматично се деактивира. Тъй като това е предплатена MasterCard карта за подаръци, TBI Card се приема на ПОС терминали в България и в чужбина – от всички 9 милиона локации в Европа и близо 30 милиона локации в целия свят, които приемат карти MasterCard.
През същия месец, MasterCard в сътрудничество с ОББ предостави на българските картодържатели на карти Maestro възможността да теглят малки суми в брой, когато плащат на ПОС устройство, като по този начин им дават сигурен, удобен и бърз достъп до пари в брой, без да е нужно използване на банкомат, чрез въвеждането на Maestro Cash Back. Услугата позволява на картодържателите да теглят между 5 и 50 лева в момента на плащане с карта Maestro на ПОС терминал в магазина.
MasterCard демократизира европейската електронна търговия, като предостави възможността на 300 милиона европейски потребители да пазаруват онлайн със своите карти Maestro през тази година. През март 2010 MasterCard Europe и Банка ДСК разкриха широкия и вълнуващ свят на електронната търговия и онлайн плащанията и за картодържатели на дебитни карти Maestro. С въвеждането на програмата за сигурност MasterCard SecureCode, бързото, лесно и сигурно пазаруване в интернет вече е възможно не само за притежатели на кредитни карти, но и за хората, които използват дебитни карти Maestro, издадени от Банка ДСК.
За първи път българска карта Maestro става универсален разплащателен инструмент и за онлайн плащания - във всички интернет страници, регистрирани за MasterCard SecureCode, след като банка ДСК въведе програмата за сигурност MasterCard SecureCode за своите притежатели на кредитни и дебитни карти и предлага услугата SecureCode и за картите Maestro.
През април 2010 MasterCard и TBI обявиха първата дизайнерска карта в България TBI ArtCard. Тя може да бъде предплатена карта за подарък с лимит до 750 лева, и разбира се със снимка или дизайн по избор на потребителя, и по този начин е един артистичен начин за даване на пари като подарък.
През май 2010 Пощенска банка стартира виртуална MasterCard карта. Виртуалната карта от Пощенска банка предоставя допълнителна степен на сигурност, тъй като двете й части трябва да бъдат заедно, за да може да се направи онлайн покупка.
MasterCard е лидер в безконтактните плащания. Към септември 2010, приблизително 83 милиона MasterCard PayPass карти и устройства са били издадени за употреба на близо 265,000 търговски обекта в света, включително и на нови типове обекти като вендинг машини, таксита, пунктове за пътни такси и др. MasterCard е първата компания в Европа, кято въвежда нови безконтактни устройства като часовници и стикери (в Турция и Полша). През декември 2010 Първа Инвестиционна Банка стана първият издател в България на безконтактни PayPass Maestro и PayPass MasterCard карти. Технологията за безконтактни плащания беше въведена за първи път в България, благодарение на отличното сътрудничество между банката и MasterCard. Същевременно, банката планира да инсталира 200 POS терминала, приемащи PayPass карти през следващите месеци.
 


Тагове: плащания, карти
 
Коментари
 
Благой Недялков - 15-02-2011 г. 17:04:46

Много хубава услуга! Бравос на ПИБ!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159