EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Екскурзиите – най-търсени чрез групово пазаруване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Екскурзиите – най-търсени чрез групово пазаруване

mail12:30 | 12.05.2011прегледи 1194 коментарикоментари 0


Основните оферти за почивните дни около Великден и Гергьовден в сайтовете за групово пазаруване са били свързани с почивки и пътешествия, показва анализ на агрегатора moitesdelki.bg. Това предопределя голямата абсолютна стойност на сделките – средната каталожна цена на предлаганите сделки е била 260 лв, а с отстъпките тя средно е била 134 лв, което означава че средната отстъпка е била в размер на около 48%. Така клиентите са спестявали средно по 126 лв. от сделка. Основните предлагани екскурзи са били в България, както и в съседни държави.
Как се движат сделките в останалите категории?
Безспорен лидер остава категорията “Здраве и Красота”, където според анализа се генерират близо половината от оборота за всички сделки и около половината от всички продадени ваучери.
Най-ниско ориентираните ценово предложения са били в категорията “Заведения и Ресторанти”, като там средната цена на сделка е била 14,41лв., при средна реална стойност от малко над 31 лв, което прави над 53% средно намаление; следва категорията “Събития”, където средната цена на офертите е била 20.5 лв (при стандартна цена 43,3 лв), което е над 50% намаление
Най-големите намаления са били в категорията “Здраве и Красота”, където средната отстъпка не спада от внушимите 60%, също както през изминалия период – средните стандартни цени са били около 76.2 лв, докато с намаленията средната цена пада до под 29.7 лв. Най-ниските средни цени за сделка остават в София, поради изобилието от възможности за предложения в столицата - 56.3 лв с отстъпките. Единствените други места където средната цена с отстъпка е под 100 лв са Варна – 90 лв и Пловдив – 92 лв. По-високите средни цени се обясняавт лесно – когато има сделка от категория “Пътешествие” (където средната цена с отстъпка е над 141 лв), тази оферта обикновено важи за абсолютно всички градове в България и ако в тези градове няма много други оферти, които са много по-ниски, за да смъкнат средната цена, тя се запазва над 100лв.
През месец май, нова тематична категория е “Абитуренти”, където се предлагат интересни предложения, някои от които могат да се ползват не само от завършващите – примери са намалено колие или изискано облекло. Интересна нова тендениця е увеличението на дела на “Услуги и Стоки”, които си съперничат с второто място по брой продадени ваучери с категорията “Заведения и ресотранти”, като в “Услуги и стоки” вече могат да се намерят множество полезни и интересни услуги с над 55% намаление, завършва анализът.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg