EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Екс шеф на ДАНС шеф при Плевнелиев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Екс шеф на ДАНС шеф при Плевнелиев

mail11:18 | 28.12.2011прегледи 583 коментарикоментари 0


Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев ще бъде шеф на кабинета на новоизбрания президент Росен Плевнелиев, научи “Труд”. Засега няма титуляр за секретар по националната сигурност на държавния глава. Запознати с предстоящите кадрови въпроси на “Дондуков” 2 нарекоха абсурдни информациите, че министърът на отбраната Аню Ангелов ще заеме този пост.
Бившият председател на ДАНС подаде оставка на 16 февруари т. г., след като дни наред се точи скандал с изтичане на СРС от ДАНС. Част от тях бяха разпространени публично от лидера на РЗС Яне Янев, а други публикувани във в. “Галерия”. В един от записите се чува как премиерът Бойко Борисов иска от шефа на Агенция “Митници” Ваньо Танов да прекрати проверка в пивоварна “Леденика”, собственост на вече покойния Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата. На друг аудиозапис пак е Ваньо Танов, но в разговор със зам.-министъра на финансите Владислав Горанов, който обявява, че началникът му Дянков е загубил позиции пред премиера и че не работи достатъчно.
Сред мотивите в молбата си за предсрочно освобождаване от поста до Борисов тогава Йовчев изтъкна “неколкократно изразеното недоверие към мен като председател на ДАНС и неоправдаване на очакванията на премиера по отношение на това кои трябва да са приоритетите и какво трябва да върши агенцията съгласно действащия в момента Закон за ДАНС”. Борисов прие оставката му, като обяви, че цени качествата му като експерт, като полицай, като агент на ДАНС, но за да “бъдеш и началник, ти трябват още няколко качества, тоест да контролираш подчинените си”. През юни т. г. стана ясно, че Цветлин Йовчев е бил назначен за съветник по националната сигурност на Бойко Борисов.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg