EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еколози съгласни с Борисов за нефтопровода

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еколози съгласни с Борисов за нефтопровода

mail16:15 | 15.06.2010прегледи 548 коментарикоментари 0


Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” подкрепя решението на Бойко Борисов за отказ от изграждане на тръбопровода Бургас – Александруполис, се казва в съобщение на коалицията.
Коалицията „За да остане природа в България” от дълго време настоява проектът да бъде спрян, тъй като петролопроводът представлява сериозна опасност за запазената природа по Южното Черноморие, преминавайки до или през Природен парк Странджа, няколко защитени местности и резервати и места от европейската екологична мрежа Натура 2000.
Самата технология, чрез която се планира петрола да бъде транспортиран до Бургас, създава огромна опасност за водите на Бургаския залив. Разтоварването на нефта в открито море чрез т.нар. моно буй е рискова технология, която според редица експерти неминуемо би довела до разливи с трагични последици за биоразнообразието и развитието на туризма в района.
Проектът за изграждане на тръбопровода Бургас – Александруполис все още няма задължителните оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) и оценка за съвместимост с Натура 2000.
Мнозинството граждани от общините, които проектът засяга, също многократно са изразявали несъгласието си с него.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159