EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Екоинспекцията в Русе установи нарушение в "Монтюпе"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Екоинспекцията в Русе установи нарушение в "Монтюпе"

mail13:03 | 10.11.2016прегледи 1396 коментарикоментари 0


Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе са установили ново нарушение в завода за автомобилни части на "Монтюпе" при извънредна проверка. Това съобщиха от РИОСВ.
Проверката е извършена по повод на постъпил сигнал за усетена миризма на изгорял бакелит в района на кв. "Възраждане" в Русе вчера рано сутринта. Дежурният екип е извършил обход от района на сигнала до производствената площадка на дружеството. Миризма, характерна за производството на завода, е усетена западно от площадката. При оглед на производствените халета е констатирано, че два капака от комбинираната противопожарна и вентилационна система на производствено хале номер 3 са били отворени.
За потвърждаване на съмненията, екипът е извършил незабавна проверка в завода съвместно с представители на дружеството. На покривното пространство на халето е установено, че два от капаците, които са противопожарни люкове, са напълно отворени. Това се явява неорганизиран източник на емисии от работното помещение.
Останалите странични клапи са били затворени и нитовани съгласно наложената от РИОСВ принудителна административна мярка през септември тази година.
На място е съставен констативен протокол и са дадени предписания за незабавно затваряне на капаците и запечатването им в срок до седмица. Срещу дружеството ще бъдат предприети съответните административно-наказателни и принудителни мерки.


Тагове: Русе, Монтюпе
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg