EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еко пътека до бургаските солници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еко пътека до бургаските солници

mail17:10 | 02.12.2011прегледи 811 коментарикоментари 0


Солниците на брега на Атанасовското езеро все по-често се превръщат в тема или вдъхновяващ декор за модерните творци у нас. Мястото се намира на един хвърлей разстояние от град Бургас, информира официалният сайт на града. Съвсем наскоро солниците влязоха в престижното американско издание "National Geographic" като "снимка на месеца". Фотографът Антони Георгиев изпревари стотици свои колеги от цял свят с кадър на възрастен човек, заснет при калните бани. За да бъдат видяни от повече хора тези красоти, Община Бургас пое ангажимент да изгради еко пътека от парк "Езеро" до изхода на града в посока Слънчев бряг. Трасето ще бъде успоредно на съществуващата вече велоалея.
На бургаските солници е сниман най-новият клип на Графа - "Никой". Лентата е с футуристичен сюжет и със сигурност ще се запомни като един от най-качествените видео продукти на 2011 година.
Странните червени и розови оттенъци на солниците през лятото бяха основен акцент във фотографската изложба на Александър Иванов "360˚ България". Тя съдържа снимки, направени от парапланер и делтапланер.
Бреговете на Атанасовското езеро са място с особена атмосфера и представляват част от миграционния маршрут Виа Понтика, по който ежегодно милиони птици стигат от Северна Европа до Африка.
Снимка: България 360


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161