EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еко въвъдения на Billa България, Нестле

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еко въвъдения на Billa България, Нестле

mail15:10 | 03.02.2021прегледи 605 коментарикоментари 0


BILLA България въведе нова, 100% рециклируема торба за пазаруване, която ще замени предходната торбичка за многократна употреба, предлагана от веригата, след изчерпване на наличните количества от нея. Тя носи наименованието Dura Bag (от англ. „издръжлива“) и ще се предлага в магазините на веригата в страната. Носител е на утвърдения в световен мащаб еко сертификат “Blue Angel”, който обозначава чисти продукти, с грижа към опазването на околната среда и в подкрепа на съзнателното отговорно потребление.  Новата торба е изработена от 80% рециклирани материали. Въвеждането ѝ е поредната стъпка, която BILLA прави, в посока към  грижа и отговорност към опазването на околната среда. Доказателство за това е процесът на производство на самите торбички, който се случва на територията на Европа, в Германия. Краткият път на транспортирането им до страните от Централна и Източна Европа свежда до минимум отделянето на вредни въглеродни емисии, които замърсяват въздуха.

-----------------

Освен това през изминалата 2020 г. търговската верига е успяла да намали количеството генерирани биоразградими отпадъци с 23,3% (340,3 тона), сравнено с 2019 г. През предходната година компанията предприема мерки за оптимизиране на поръчките и доставките в секции сух асортимент и млечни продукти, с фокус върху намаляване на бракуваната стока в магазините. BILLA е първата голяма търговска верига, стартирала работа със столичното предприятие за третиране на отпадъци, инсталация „Хан Богров“. В няколко дни от седмицата, биоразградимите отпадъци от всички магазини на веригата, разположени в град София, се транспортират до инсталацията, където се третират биологично, като при процеса се генерира биогаз, използван в последствие за производство на зелена електроенергия. Служителите в магазините от веригата са преминали през специален инструктаж как да отделят биоразградимите отпадъци.

 Инсталацията за оползотворяване на зелени и биоразградими отпадъци Хан Богров влиза в експлоатация през 2014 г., като част от Столичното предприятие за третиране на отпадъци.

------------------

Компанията Нестле обяви, че тяхната марка Smarties вече използва рециклирана хартия за опаковките на своите шоколадови изделия по целия свят. Това представлява 90% от гамата на Smarties, като останалите 10% са преминали към рециклируема хартия още преди това. Smarties е първата международна марка шоколадови изделия, която е преминала към рециклируеми хартиени опаковки, премахвайки приблизително 250 милиона пластмасови опаковки продавани всяка година. Нестле започна да предлага този шоколад Smarties, опакован в рециклируема хартия във Великобритания миналата година.

Новата рециклируема опаковка е направена от хартия  с покритие, хартиени етикети или картон и е произведена чрез устойчиви методи. С цел да се повиши осведомеността на потребителите на опаковките има и информация за това как правилно да се изхвърли самата тя след употреба.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg