EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК ще предложи нов бюджет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК ще предложи нов бюджет

mail07:40 | 01.04.2020прегледи 9236 коментарикоментари 0


Европейската комисия ще предложи нов проект на многогодишен бюджет на ЕС, за да може да посрещне икономическите последици от пандемията от Ковид-19. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

Преди малко повече от месец, на 21 февруари, лидерите на 27-те страни членки на ЕС не успяха да се разберат относно бюджета на ЕС за идните 7 години - от 2021 г. до 2027 г., припомня Франс прес. Разногласията бяха както относно цялостната сума, така и относно разпределянето на разходите (от селското стопанство до дигитализацията, от отбраната до миграциите).

Дискусиите трябваше да продължат, но междувременно пандемията се разпространи на Стария континент, където сега са две трети от смъртните случаи в света от усложнения от заразата.

"За да се осигури икономическото възстановяване, ЕК ще предложи промени в многогодишния си проектобюджет, за да посрещне последиците от кризата, причинена от коронавируса", се казва в изявление на германката Фон дер Лайен.

"Това ще включва план за икономическо съживяване, който ще гарантира запазването на кохезията в ЕС посредством солидарността и отговорността", се допълва в изявлението, в което се посочва.

В четвъртък по време на телеконферентната среща на върха на европейските лидери, те не успяха да се разберат за икономическата реакция на здравната криза, която най-вероятно ще потопи Европа в дълбока рецесия тази година. Лидерите на 27-те прехвърлиха сред срещата си на върха топката на министрите на финансите в еврогрупата, за да направят предложения до 15 дни.


Тагове: ЕК, бюджет
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101