EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК ще отпусне още земеделска помощ на 3 държави

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК ще отпусне още земеделска помощ на 3 държави

mail16:45 | 06.04.2023прегледи 754 коментарикоментари 0


ЕК съобщи, че подготвя предложение за отпускане на допълнителна помощ за земеделците в ЕС, засегнати от вноса на селскостопански стоки от Украйна. ЕС вече отпусна 56 милиона евро за земеделците в България, Румъния и Полша, и може да се очаква, че ще осигури още толкова средства, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпроси.

Той добави, че ЕК е получила писмото от няколко европейски държави, сред които и България, за осигуряване на допълнителна подкрепа и ще отговори скоро.

Подготвяме ново предложение за условията за украинския внос, което много скоро ще предложим за обсъждане от държавите в ЕС. Връщането на временно отменените мита за украинския внос може да бъде съобразено с цялостното влияние на пазара, а не само в отделни региони на ЕС, поясни говорителят.

Имаме предвид, че пазарът не трябва да бъде значително повлиян. Отчитаме, че за някои европейски държави отпадането на митата създава предизвикателства, особено за съседите на Украйна. Затова подготвяме нови предложения, които целят постигането на известно облекчаване. Разбираме, че има нужда от допълнителни стъпки, посочи той.

Говорителят отбеляза, че износът на украинските земеделски стоки е успокоил цените на световния пазар.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg