EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК с нови правила за банковия сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК с нови правила за банковия сектор

mail19:38 | 13.07.2009прегледи 598 коментарикоментари 0


Европейската комисия предложи днес нови правила за засилване на регулацията в банковия сектор, които ще станат част от Директивата на комисията за капиталовите изисквания.
Според Европейската комисия трябва да се подобри оценката на риска, свързан със счетоводните сметки на банките, да се наложат по-високи изисквания към банковите гаранции, да се дава по-точна информацията за обвързаността с банкови покрития, да се осигури такава практика за възнагражденията, която не окуражава, но и не обезкуражава поемането на по-големи рискове.
Тези предложения се отнасят към двете основни причини, които предизвикаха сегашната финансова и икономическа криза - състоянието на банковите гаранции и възнаграждението при поемане на рискове. "Действаме така, че светкавицата да не удря два пъти. Искаме да сме сигурни, че банките разполагат с достатъчно капитал, за да посрещат поеманите от тях реални рискове", отбеляза в декларация във връзка с предложените нови правила председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.
Новите предложения ще бъдат включени в Директивата на Европейската комисия за капиталовите изисквания и се смятат като част от пакета мерки, който ще се прилага в Европейския съюз в отговор на финансовата и икономическа криза.
Консултирани вече със страните членки и с банковия сектор на Европейския съюз, те ще бъдат прехвърлени за одобрение в Съвета на съюза и Европейския парламент.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150