EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК с два законопроекта за цифрови услуги и пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК с два законопроекта за цифрови услуги и пазари

mail08:40 | 18.12.2020прегледи 495 коментарикоментари 0


Европейската комисия предложи във вторник Закон за цифровите услуги и Закон за цифровите пазари, които могат да наложат нови правила за всички цифрови услуги, включително социалните медии, онлайн пазарите и други онлайн платформи, които работят в Европейския съюз.

Очаква се новото законодателство да "насърчи иновациите, растежа и конкурентоспособността и да предостави на потребителите нови, по-добри и надеждни онлайн услуги", се казва в изявление на ЕК.

Европейският съюз възнамерява да подкрепи по-малки платформи, малки и средни предприятия и стартиращи фирми, като премахне нелоялните пазарни условия, наложени от "онлайн платформи, които са станали или се очаква да станат портали в рамките на единния пазар".

"Двата законопроекта служат на една цел: да се уверим, че ние като потребители имаме достъп до богат избор от безопасни продукти и услуги онлайн. И че бизнесите, работещи в Европа, могат свободно и честно да се конкурират онлайн, точно както правят офлайн", заяви вицепрезидентът на ЕК, отговарящ за Дигиталната ера в Европа, Маргрете Вестагер.

Според новите правила технологичните гиганти могат да бъдат изправени пред солидни глоби и принудителни разпадания. Глобите могат да достигнат до 10% от годишните глобални приходи при неспазване на разпоредбите.

Технологичните платформи също така ще трябва да премахват незаконно съдържание съгласно правилата на ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg