EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК с 24 млн.евро за развитие на ел.коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК с 24 млн.евро за развитие на ел.коли

mail16:00 | 30.03.2011прегледи 487 коментарикоментари 0


Европейската комисия осигурява над 24 милиона евро за развитието на електромобили в Европа. Проектът е наречен "Зелена еМоция" и струва общо близо 42 милиона евро, съобщи комисията. В начинанието участват 42-ма партньори от областта на промишлеността, малките предприятия, производители на електромобили, общини, университети и изследователи в областта на технологиите.
Засега 96% от транспорта е зависим от течните горива, отбеляза еврокомисарят за транспорта Сийм Калас. Пътната карта за периода до 2050 г. цели да промени тази зависимост от изкопаемите горива. Комисарят отбеляза, че в срока на програмата се предвижда намаление на въглеродните емисии с 60%. Очаква се този ефект да бъде постигнат главно с въвеждането на употребата на електромобилите като единственото транспортно средство в градски условия. Според стратегията за периода до 2030 г. се предвижда намаляването наполовина на броя на автомобилите в градовете, които използват течни горива, а 20 години по-късно те да бъдат изцяло премахнати.
Проектът "Зелена еМоция" ще продължи четири години, като сред партньорите в него са фирми с мащаба на Bosch, IBM, Siemens, RWE, BMW, Daimler, Renault, Nissan, както и общините Дъблин, Корк, Копенхаген, Малмьо, Малага, Рим, Барселона, Берлин.


 


Тагове: ел.коли, ЕК, проект
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg