EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК: Рецесията свършва в еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Рецесията свършва в еврозоната

mail15:55 | 21.12.2009прегледи 401 коментарикоментари 0


Европейската комисия  обяви, че т.нар. „Велика рецесия’ е стигнала до своя край през третото тримесечие на 2009 г. Този извод е залегнал в днешния доклад за икономическо развитие на страните, използващи евровалутата. Подобренията в икономическата среда, във финансовата активност и от възвръщането на доверието според ЕК са доказателство за подобно твърдение.
 В същото време бъдещето остава неясно, тъй като положителното развитие на икономиката занапред се подрива от масивната подкрепа на правителствата и централните банки в страните от Европейския съюз. Според комисията тази подкрепа трябва да бъде орязана. Икономическото развитие зависи и от способността на банковия сектор да засили отпускането на заеми в подкрепа на икономиката, предупреди ЕК.
Сянка върху развитието на страните в еврозоната поставя и растящата безработица. През третото тримесечие тя се увеличи с 0.5 на сто и достигна ниво от 9.6%. Все пак увеличаването на безработицата бе по-слабо от очакваното. Според ЕК това се дължи главно на приетите мерки за отслабване на ефекта от финансовата и икономическа криза.


Тагове: ек, рецесия, край
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg