EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК проверява банки за нечиста CDS-търговия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК проверява банки за нечиста CDS-търговия

mail15:50 | 29.04.2011прегледи 551 коментарикоментари 0


Европейската комисия предупреди, че започва проверка на 16 инвестиционни банки, базирани в пределите на съюза, както и доставчикът на нформационни услуги за търговия с Credit Default Swap-ове ( CDS ). Причината е съмнение, че тези участници на пазара може да са злоупотребили с доминантаната си позиция на пазара, съобщи darikfinance.bg.
Това са JP Morgan, Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Commerzbank, Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland, UBS, Wells Fargo Bank/Wachovia, Credit Agricole и Societe Generale.
Комисията, която има регулативна власт в 27-те членки на Европейския съйз, започва процедура и срещу 9 от тези 16 банки, както и срещу ICE Clear Europe, която функционира като клирингова къща за търговията с този вид деривативни инструменти, за да се разбере дали те не са били в система с преференциални тарифи.
CDS-ите играят важна роля на финансовите пазари и в икономиката като цяло, защото чрез тях се извършва хеджиране срещу риска от фалит, но също така се и спекулира.

 


Тагове: ЕК, банки, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037