EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

ЕК представя първия доклад за корупцията в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК представя първия доклад за корупцията в ЕС

mail08:15 | 03.02.2014прегледи 579 коментарикоментари 0


Европейската комисия ще представи идния понеделник първия доклад за корупцията в ЕС. Докладът ще обхваща всяка отделна държава от Общността. В предварителната информация за събитието се посочва, че корупцията остава най-голямото предизвикателство пред ЕС, което причинява щети на икономиката за 120 милиарда евро годишно.  Комисията обобщава, че въпреки предприетите законодателни мерки досега, резултатите остават по-скоро незадоволителни. В доклада ще бъдат посочени установените недостатъци във всяка държава от ЕС, както и възможните подобрения, които следва да бъдат предприети.
Докладът показва, че видът и обхватът на корупцията в Общността са различни в отделните страни. Отчита се също разлика в ефективността на прилаганите мерки срещу това явление.
Документът съдържа отделна глава, посветена на обществените  поръчки и мерките за преодоляване на корупционните процеси в тази сфера.ЕК ще даде пример с успешни действия срещу корупцията в ЕС, които "да послужат за пример на останалите". Ще бъдат  представени и резултатите от две проучвания на Евробарометър за  това как гражданите и дружествата в ЕС възприемат корупцията.
БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg