EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК предлага 12 месечни COVID 19 ваучери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК предлага 12 месечни COVID 19 ваучери

mail17:45 | 13.05.2020прегледи 511 коментарикоментари 0


ЕК ще препоръча на авиокомпаниите и туристическите агенции да предложат ваучери със срок най-малко 12 месеца като компенсация за отменените пътувания във връзка с коронавируса. Това ще стане тази седмица, при представянето на препоръките на ЕК за туристическия сектор, предаде Ройтерс, като се позова на европейски представители, съобщава БТА.

Ваучерите трябва да предложат същата услуга, същия маршрут при полетите и същите условия, каквито са били при първоначалната резервация.

Клиентите, които не успеят да ползват ваучерите, ще могат да поискат пълно възстановяване на сумата не по-късно от 12 месеца след издаване на ваучера, уточниха днес представителите.

Европейската комисия също така трябва да препоръча на страните членки да гарантират ваучерите, за да убедят потребителите да ги приемат вместо да искат връщане на парите според документа, видян от Ройтерс преди официалното му публикуване в сряда.

Предложението на Еврокомисията ще бъде насока за 27-те страни членки и европейските компании, а не закон, който трябва да спазват.
Германия и други страни призоваха за замразяване на европейските разпоредби, които принуждават изключително тежко засегнатите авиокомпнаии и хотелиерски сектор да предлагат пълно връщане на парите за отменени полети и екскурзии.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg