EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК поиска точна оценка на щетите от гръцките протести

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК поиска точна оценка на щетите от гръцките протести

mail18:06 | 29.01.2010прегледи 604 коментарикоментари 0


За предварителна оценка на икономическите последици от блокадите на границата между Гърция и България през 2010 г., Европейската комисия е поискала от българската страна да представи възможно най-точна и пълна информация, която да обхваща посочените по-долу въпроси.
Поканват се всички български фирми, претърпели загуби от блокадите, да предоставят в ресорните министерства в срок до 3 февруари т.г. данни за претърпените щети с всички необходими доказателства. По възможност материалите следва да бъдат на английски език.

- Индикативна времева рамка на проблема: кога е започнал, колко дълго продължава.

- Географско разположение на проблема: кои гранични пунктове са били засегнати, кои други транспортни центрове (напр. пристанища) са били блокирани и др. Добре би било да бъда представена карта на тези населени места.

- Възможно ли е било отклонение на трафика по други маршрути.

- Статистически преглед на видовете продукти, които не могат да бъдат транспортирани от и за България като пряк резултат от блокадата.

- Статистическа оценка на икономическите загуби и пропуснати ползи, причинени от спада в трансграничната търговия като директен резултат от блокадите, в сравнение със същия период на 2008 г. и 2009 г.

- Статистическа оценка на въздействието не само върху директния стокообмен от България за Гърция и от Гърция за България, но също и към друг член на съюза или трети държави (напр. България-Италия през Гърция) като пряк резултат от блокадата.

- Ако е възможно оценка на икономическото въздействие на блокадите по икономически сектори (въздействие върху търговията, туризма, земеделието, фирми за превоз и др.).
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg