EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК отпуска €5 млрд. на Bank of Ireland

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК отпуска €5 млрд. на Bank of Ireland

mail17:20 | 11.07.2011прегледи 378 коментарикоментари 0


Европейската комисия днес даде предварително съгласие ирландското правителство да финансира Bank of Ireland, най-голямата банка в страната, с 5,35 млрд. евро (7,56 млрд. д.), предадоха ДПА и Франс прес. "Комисията се съгласи, че тези мерки са необходими за увеличаване на платежоспособността на банката и поддържане на доверието в ирландския финансов пазар", заяви ЕК в изявление.
Ирландските власти установиха, че Банк ъв Айрланд тази година ще има нужда от допълнително финансиране при стрес тестовете, които бяха част от изискванията на споразуменията за предоставяне на международна финансова помощ.
Европейската комисия няма да даде окончателно одобрение за финансирането, докато не прегледа новия план за преструктуриране на банката, което се очаква да стане до края на месеца. Едно от нещата, които планът трябва да осигури, е "възстановяването на дългосрочната жизнеспособност", допълни комисията. Спасителният план за 85 млрд. евро, който миналата година бе отпуснат на Ирландия, включва 35 млрд. евро за финансиране на банковата система, като половината от тези средства ще бъдат предоставени от ирландските власти, припомня ДПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162