EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК отпуска на Сърбия 100 млн. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК отпуска на Сърбия 100 млн. евро

mail19:16 | 31.07.2009прегледи 388 коментарикоментари 0


Европейската комисия обяви днес, че отпуска помощ от 100 милиона евро на Сърбия, която чука на вратата на Европейския съюз, за да й помогне да се справи с последиците от икономическата криза, съобщи агенция Франс прес.
"Тези средства ще помогнат на Сърбия да продължи реформите, свързани с нейната интеграция в ЕС, която, без тази помощ, би могла да се отложи за по-късна дата в сегашния период на криза", заяви еврокомисарят по разширяването Оли Рен в комюнике, цитирано от АФП. Рен добавя, че по този начин ще бъдат подкрепени усилията, които полага Сърбия, за да поддържа в ход процеса си на интеграция в ЕС във време на икономическа криза.
Поради рецесията в Европа - най-лошата от над 60 години насам, бюджетният дефицит на Сърбия нарасна и по тази причина бе изготвена програма за помощ, с подкрепата на Международния валутен фонд и на Световната банка. С помощта на ЕС тази инициатива се допълва, отбелязва АФП.
Комисията оповести днес и отпускането на 85 милиона евро, пак в контекста на икономическата криза, за страните от Западните Балкани и за Турция. Този пакет е част от по-широка програма за подкрепа заедно с няколко международни финансови институции, съобщава АФП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg