EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК одобри €6 млрд. държавна подкрепа за Lufthansa

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК одобри €6 млрд. държавна подкрепа за Lufthansa

mail11:09 | 25.06.2020прегледи 469 коментарикоментари 0


Европейската комисия одобри плановете на Германия да предостави €6 млрд. за рекапитализация на Deutsche Lufthansa AG (DLH), компанията майка на Lufthansa Group.

Мярката е част от по-голям пакет за подкрепа, който включва и държавна гаранция за заем от €3 млрд., която Германия планира да предостави на DLH като индивидуална помощ съгласно германската схема, одобрена с решение на Комисията от 22 март 2020 г.

Планът включва:

  • участие със собствен капитал в размер на €300 млн. чрез записване на нови акции от държавата, което съответства на 20% от акционерния капитал на DLH;
  • €4,7 млрд. silent participation* с характеристиките на неконвертируем капиталов инструмент; и
  • €1 млрд. мълчаливо партньорство с характеристиките на конвертируем дългов инструмент.

Рекапитализацията ще се финансира от Фонда за икономическа стабилизация (Wirtschaftsstabilisierungsfond), специален фонд, създаден от Германия с цел да осигури финансова подкрепа на германски компании, засегнати от коронавируса.

Авиопревозвачите пострадаха силно заради ограниченията, въведени с цел да спрат разпространението на COVID-19. Спадът на пътуванията се отрази върху цялата индустрия на въздушните пътувания, включително превозвачите на Lufthansa Group: Deutsche Lufthansa, Swiss International, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Air Dolomiti, Eurowings, Germanwings, Edelweiss Air и SunExpress Deutschland.

--------------------------

*Партньор, който споделя рискове и ползи за дадена фирма или начинание с други партньори, но не участва в ежедневното му управление. Нарича се още sleeping partner.


Тагове: ЕК, Lufthansa
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg