EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК одобри кредитна гаранция за Hypo Real Estate

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК одобри кредитна гаранция за Hypo Real Estate

mail17:05 | 21.12.2009прегледи 856 коментарикоментари 0


Регулаторните органи на Европейския съюз днес дадоха временно одобрение на кредитните гаранции в размер на 18 милиарда евро, предоставени от германската държава на Hypo Real Estate, за да може тя да покрие спешната си нужда от ликвидност, предаде Асошиейтед прес.
Миналия месец ЕК продължи срока на  разследването на придобиването на банката от германското правителство, за да проучи дали планираните съкращения ще неутрализират конкурентното предимство, което Hypo Real Estate получи от големите държавни субсидии.
Регулаторите предупредиха, че може да се наложи Германия да преосмисли целта си да финансира половината от преструктурирането на Hypo Real Estate от собствената хазна на банката или от неправителствени източници, тъй като частните източници на финансиране са изчерпани.
Регулаторните органи съобщиха, че Германският правителствен фонд за стабилизиране на финансовите пазари (Soffin) може да продължи и да предостави на банката две гаранции от 8 милиарда и 10 милиарда евро като "подходящо средство срещу сериозното сътресение в германската икономика".
Те допълниха, че ще включат новите гаранции в извършваното разследване на държавната помощ за банката.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1069