EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК одобри апликационната форма за АМ „Тракия”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК одобри апликационната форма за АМ „Тракия”

mail14:45 | 21.12.2010прегледи 364 коментарикоментари 0


Европейската комисия одобри апликационната форма за автомагистрала „Тракия”. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на МС. Борисов е  в ливанската столица Бейрут, където е на тридневно официално посещение. Министър-председателят уточни, че 20 % от средствата, необходими за изграждането на магистралата са кофинансирани от българската държава, а останалите – от Европейския съюз.
„Това на практика означава, че България получава безвъзмездно 400 млн. лв., допълни премиерът Бойко Борисов. Той благодари на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и на европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан за взетото решение, което е и израз на доверие към българското правителство. Министър-председателят Борисов припомни, че през 2002 година тогавашното правителство е планирало да построи аутобана за 1.1 млрд. лв. , след което преминаващите по него да плащат допълнителни такси. Благодарение на усилията на сегашното правителство изграждането на АМ „Тракия” ще струва 500 млн. лв.
Програмата на тридневното официално посещение в Република Ливан включва среща на министър-председателя Бойко Борисов с президента на Република Ливан Мишел Слейман, с председателя на Народното събрание Набих Берри и с представители на българската общност в ливанската столица Бейрут.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg