EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК одобри анализите на КРС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК одобри анализите на КРС

mail13:50 | 31.01.2011прегледи 903 коментарикоментари 0


EК прие изготвените от Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ анализи за пазара на едро за предоставяне на достъп до мрежовата инфраструктура и пазара за предоставяне на широколентов достъп на едро в България, съобщиха от КРС.
При изготвянето на пазарните анализи КРС отчете най-добрите европейски практики и работи в тясно взаимодействие с ЕК, ползвайки опита на партньорите от другите европейски регулатори, посочват от комисията.
Анализите предоставят механизъм, чрез който да бъдат наложени необходимите специфични задължения на предприятията със значително въздействие върху съответните пазари на едро. Целта е в резултат на това да се създадат по-добри условия за стимулиране на конкуренцията и на пазара на дребно на широколентов достъп до интернет.
По отношение на предвидените задължения на пазара на едро за предоставяне на достъп до мрежова инфраструктура ЕК отправя препоръка КРС да включи в обхвата на мярката "разходоориентираност" и достъп до "тъмно влакно", необходим за предоставянето на необвързан достъп до абонатна линия.
ЕК препоръчва на КРС да наблюдава внимателно както пазара на дребно на широколентов достъп, така и развитието на съответните пазари на едро.
Предстои КРС да обсъди и отрази направените бележки, след което да приеме окончателни решения за пазарните анализи и налагане на съответните мерки.
За две години КРС анализира 6 пазара на дребно и 6 пазара на едро. В процес на изготвяне са анализите на пазарите, свързани с услугата "линии под наем". Започнала е и подготовката на втори кръг пазарни анализи, свързани с цените за генериране и терминиране на гласови повиквания от и във фиксирани мрежи, както и цени за терминиране в мобилни мрежи.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg