EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК одобри 101,2 млн. евро за проекти по програма LIFE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК одобри 101,2 млн. евро за проекти по програма LIFE

mail15:40 | 21.02.2020прегледи 553 коментарикоментари 0


ЕК е одобрила 101,2 милиона евро инвестиции за най-новите проекти по програмата LIFE, където се подпомагат действия в областта на околната среда и климата, съобщиха от земеделския сайт на ЕК. Финансирането ще подкрепи 10 мащабни проекта за опазване на околната среда и климата в девет държави-членки, спомагайки за преминаването на Европа към устойчива икономика и неутралитет на климата, но в тях не фигурира България. Проектите ще се реализират в Кипър, Естония, Франция, Гърция, Ирландия, Латвия, Словакия, Чехия и Испания.

Според изпълнителния вицепрезидент на ЕК Франс Тимерманс, „европейската зелена сделка е за подобряване на благосъстоянието и просперитета на нашите граждани, като същевременно защитава природата и климата. Проектите на LIFE играят важна роля в продължение на много години и оказват голямо влияние на земята. С днешната инвестиция от 100 милиона евро ще помогнем за опазването на ценните природни местообитания, за поддържането на чистия въздух и за намаляване на замърсяването в много езера и реки в Европа. "

Интегрираните проекти подобряват качеството на живот на гражданите, като помагат на държавите-членки да спазват законодателството на ЕС в шест области: природа, вода, въздух, отпадъци, смекчаване на изменението на климата и адаптиране към изменението на климата.

Мащабните проекти ще подкрепят Европейската Зелена сделка и амбицията на ЕС да стане първият в света климат-неутрален континент до 2050 г.

източник: синор.бг

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg