EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК обсъжда българската газова такса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК обсъжда българската газова такса

mail14:15 | 20.10.2023прегледи 616 коментарикоментари 0


ЕК съобщи, че обсъжда с България въвеждането на такса за преноса на руски газ. Оценяваме и обсъждаме с българските власти въвеждането наскоро на тази мярка, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос.

Санкциите на ЕС срещу Русия се определят, одобряват и преразглеждат на европейско равнище, добави той по този повод. Това е така от началото на руското нападение срещу Украйна. ЕС трябва да остане единен в подкрепата си за Украйна, заяви говорителят.

Попитан за съобщенията, че ЕК прави проверка на споразумението между България и турското дружество "Боташ", говорителят потвърди. Можем да потвърдим, че изпратихме искане за предоставяне на информация, каза той. Комисията следи много внимателно този въпрос и е в контакт със съответните власти и организации. Нашата цел е да следим за спазването на европейските правила за пазара на енергия. В случай на признаци за отклонения, включително за нарушаване на европейските антитръстови правила, няма да се поколебаем да вземем съответните мерки, добави той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg