EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК: Наказателна процедура за енергийния пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Наказателна процедура за енергийния пазар

mail19:18 | 07.07.2009прегледи 936 коментарикоментари 0


EU_comission1Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България за неприлагане на части от европейските закони в областта на вътрешния пазар за електричество и газ, предаде БТА.
За подобни нарушения Европейската комисия започна такава процедура срещу още 24 страни членки на Европейския съюз.
Процедурата срещу България е предизвикана от неприлагане на европейски законови изисквания, гарантиращи справедлива конкуренция в интерес на потребителите, обяви Европейската комисия.
Според Комисията в това отношение в България има няколко проблема.
Първо, операторите на преносните мрежи за електричество и газ не публикуват пълната информация за наличния капацитет, както се изисква. Второ, по отношение на електричеството трябва да бъде подобрено управлението на излишъците. Трето, във връзка с газа проблем е, че на пазара не се предлагат всички налични количества.
Сътрудничеството с националните регулаторни власти в България в областта на прилагането на европейските закони за вътрешния пазар на електричество и газ е било досега много конструктивно. Тези власти обаче трябва да вземат адекватни
мерки, за да се осигури пълно прилагане на законите. Трябва да бъдат разработени правила за наказания и глоби. Европейската комисия не е уведомена за такова нещо, обяви комисията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg