EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК иска прозрачност на банковите такси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК иска прозрачност на банковите такси

mail13:01 | 03.09.2010прегледи 584 коментарикоментари 0


Европейската комисия настоя банките да осигурят повече прозрачност за таксите по сметките, на клиентите си, съобщава германският вестник "Файненшъл таймс Дойчланд", позовавайки се на съобщение до медиите.
Еврокомисарят за вътрешния пазар и финансовите услуги Мишел Барние заплаши, че ако банките сами не се погрижат да предоставят на клиентите си повече информация за сметките им, Брюксел ще приеме необходимото за тази цел законодателство.
"Често таксите са структурирани по такъв начин, че потребителят не знае за коя за какво е. Много пъти клиентите получават услуги, от които изобщо не се нуждаят", отбелязва Барние в поверително писмо до европейските банкови сдружения.
Според данни на комисията банките в Италия и Испания особено силно ощетяват клиентите си - за таксите по различни банкови услуги на средният потребител годишно се отчисляват над 300 евро. Франция и Германия са в средата на списъка със съответно 150 и 100 евро, а най-ниски са отчисленията в Португалия, България и Белгия (50 евро).
С писмото си еврокомисарят настоява европейските банки да предоставят на клиентите си пълна информация за разходите по сметките им.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg