EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК иска наблюдение на фиксираната телефония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК иска наблюдение на фиксираната телефония

mail22:00 | 02.06.2009прегледи 549 коментарикоментари 0


office_phone1В писмо до Комитета за регулиране на съобщенията (КРС) Европейската комисия изтъква, че по принцип не е против плановете на КРС да регулира цените на дребно в областта на фиксираната телефония, предаде БТА.
Въпреки че вече не препоръчва такава регулация в страните от Европейския съюз от Комисията са изразили съгласие, че издиганите бариери пред навлизане на пазара за фиксирана телефония в България могат да са твърде високи и че не се забелязва ясна тенденция към ефективна конкурентност на този пазар, се отбелязва в писмото.
В него Европейската комисия призовава също КРС да наблюдава внимателно развитието на българския пазар за фиксирана телефония.
Писмото се изпраща, след като в Европейската комисия е получена информация от КРС във връзка с първи анализ на състоянието на пазарите за частни и за бизнес клиенти на фиксираната телефония в България. Анализът е показал липса на тенденция към постигане на ефективна конкурентност на тези пазари, както и че компанията БТК разполага със значителна пазарна мощ.
Поради това КРС стига до извода, че се налага да продължи регулирането им, което се приема от Европейската комисия.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg