EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК и ЕБВР инспектират "Мини Марица-изток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК и ЕБВР инспектират "Мини Марица-изток"

mail17:15 | 13.09.2019прегледи 625 коментарикоментари 0


Делегация на ЕК и Европейската банка за възстановяване и развитие посети "Мини Марица-изток" ЕАД за инспекция на напредъка на проекта за изграждане на модерни роторни многокофови багери, изпълняван по Фонд "Козлодуй". Това съобщават от пресцентъра на държавното въгледобивно дружество.
На монтажната площадка на двата нови багера в "Мини Марица-изток" ЕАД са били представителят на ЕК Джанфранко Брунети, асоциираният директор на Международен фонд "Козлодуй" Валентин Шайдер, директорът на дирекция "Енергийни проекти и международно сътрудничество" в Министерството на енергетиката Венета Цветкова, Пламена Лакова от ЕБВР и консултантът Димитър Захариев. Стойността на проекта е 25 848 663 евро, от които 50 на сто е безвъзмездна помощ от МФ "Козлодуй".
Комисията е разгледала диспечерския център на дружеството, където се запознаха с работата на системите за Енергиен мениджмънт и он-лайн контрол на тежкото минно оборудване. Експертите са разгледали и изградените с грантово споразумение подстанции на територията на минния комплекс по проект "Рехабилитация на енергийната ефективност на "Мини Марица-изток" - подстанция "Гипсово".
В края на посещението членовете на Делегацията са изразили задоволството си от качеството на изпълнението на проектите, финансирани с европейски средства на територията на рудничния комплекс. Следващото им посещение се очаква за пуска на работата на новите багери, които след завършването им, ще се придвижат на собствен ход до местоназначението си на територията на Рудник Трояново- север.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg