EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК затегна контрола на финансовите услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК затегна контрола на финансовите услуги

mail15:50 | 08.12.2010прегледи 418 коментарикоментари 0


Европейската комисия одобри днес съобщение до Съвета на Европейския съюз и Европейския парламент, с което се засилват санкциите при нарушаване на европейските правила в сектора на финансовите услуги.
Според комисията сега съществуват такива правила в държавите членки на съюза, но те се различават значително и често нямат ефективен възпиращ ефект. По тази причина след преглед на националните режими за санкции, в съобщението са посочени необходимите нови усилия и се предлагат възможните общи действия в Европейския съюз за постигане на по-голямо сближаване и ефективност на националните режими.
Така например, за нарушение в банковия сектор шест страни в Европейския съюз не определят горна граница на санкцията, в девет тя е определена на 1 милион евро, а в седем - до 150 хиляди евро.
Според съобщението общите санкции, налагани в Европейския съюз при нарушаване на правилата за финансови услуги, могат да включват съществуващите вече на национално равнище видове санкции, техния размер както по отношение на финансовите институции, така и по отношение на лицата, отговорни за нарушенията.
Една от предвижданите общи санкции, която сега се налага само в отделни страни от Европейския съюз, е отнемане на правото на финансова институция да действа като такава след установено сериозно нарушение.
Ако една институция не се придържа към европейските правила в областта на финансовите услуги, борсовите оператори и ръководните кадри трябва да са наясно, че това няма да остане ненаказано и че реакцията ще е безкомпромисна, независимо къде в Европейския съюз е извършено нарушението. Сега в повечето случаи това не е така. В днешното съобщение се определят бъдещи насоки, с които да се гарантира, че наказващите органи ще бъдат по-силни и по-единни в целия Европейски съюз, за да се защитават по-добре интересите на гражданите, заяви комисарят по вътрешния пазар и услугите Мишел Барние, който представи съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161