EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК започва разследване на "АлиЕкспрес"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК започва разследване на "АлиЕкспрес"

mail08:04 | 15.03.2024прегледи 503 коментарикоментари 0


Европейската комисия обяви, че е започнала официално разследване на онлайн търговеца "АлиЕкспрес" (AliExpress), собственост на китайския технологичен гигант "Алибаба" (Alibaba), заради опасения относно разпространението на незаконно съдържание, предаде Си Ен Би Си.

Комисията започна разследването съгласно Законодателния акт за цифровите услуги (DSA), който влезе в сила този месец. Широкообхватното законодателство има за цел да контролира технологичните гиганти по отношение на антиконкурентни практики, както и дезинформацията.

Разследването се фокусира върху това дали "АлиЕкспрес" може да е нарушил Законодателния акт за цифровите услуги в области, свързани с управлението и смекчаването на рисковете, с модерирането на съдържанието и вътрешния механизъм за обработка на жалби, с прозрачността на рекламните и препоръчителните системи, с проследимостта на търговците и с достъпа до данни за изследователи, обясни ЕК.

Комисията ще разгледа също дали е имало липса на прилагане на собствените правила на "АлиЕкспрес", които забраняват определени продукти, представляващи риск за здравето на потребителите, като например фалшиви лекарства.

Разследването ще се съсредоточи и върху това дали е имало нарушения на Законодателния акт за цифровите услуги, които позволяват на непълнолетни лица да имат достъп до порнографски материали, които според ЕК потребителите все още могат да намерят на платформата./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg