EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК даде отсрочка за еврофондовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК даде отсрочка за еврофондовете

mail14:16 | 01.07.2014прегледи 1281 коментарикоментари 0


Европейската комисия разреши на България удължаване на срока, в който страната ни да даде обяснение за констатирани нередности при усвояването на европейски пари, съобщи БНР. В противен случай 1 милиард евро от бъдещите евросубсидии ще бъдат изгубени.

Предупреждението, че може да загубим над един милиард евро от бъдещите евросубсидии дойде преди дни от изпълнителния директор на фонд "Земеделие" Мирослав Николов. Тези пари са платени на фермерите у нас още преди година и са възстановени от Брюксел. По-късно проверка от Еврокомисията обаче откри несъответствия при обществените поръчки и даде срок на Фонда до 30-и юни да направи проверки, които да се потвърдят и от сертифициращ орган. Заради обжалвания в съда в момента няма сертифициращ орган. Договорът на предишния "Делойт одит" изтече през януари. Днес министърът на земеделието Димитър Греков съобщи, че до месец отговорът ще бъде изпратен.

Вчера заседавахме политическият съвет. Срещнахме се със сертифициращата фирма "Делойт", днес отново имаме среща с фонд "Земеделие", за да започнем работа по отстраняването на всички тези слабости. Фирмата, която досега е извършила сертификацията, каза, че това е възможно да се случи в рамките на един месец, каза министър Греков.


Тагове: еврофондове, ЕК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg