EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

ЕК връща на фермери кризисни средства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК връща на фермери кризисни средства

mail13:35 | 03.12.2019прегледи 677 коментарикоментари 0


Европейската комисия взе решение 467 млн. евро от кризисния резерв, които не бяха използвани през тази година, да бъдат върнати на фермерите от Европейския съюз, става ясно от съобщение, пубрикувано на официалната страница в интернет на изпълнителния орган на общността. Средствата бяха удържани от директните плащания на стойност над 2000 евро. Връщането им започна от 1 декември.

Кризисният резерв в рамките на Общата селскостопанска политика не бе използван през тази година, въпреки че селскостопанският сектор се сблъска със сериозни затруднения. За фермерите, пострадали от сушана през лятото, вече бяха предприети други мерки за подкрепа.

Концепцията за механизма за формиране и използване на резерва в случай на криза бе съгласувана през 2013 г. и за пръв път бе приложена в рамките на ОСП през бюджетната 2014 г. През тази година той все още не важи за Хърватия заради постепенното повишаване на нивото на подпомагане за страната след влизането й в ЕС. За българските фермери 2019-та е втората година, в която ще им бъдат възстановени суми от кризисния резерв на ЕС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg