EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕИБ реформира транспорт и ВиК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕИБ реформира транспорт и ВиК

mail13:15 | 25.02.2013прегледи 430 коментарикоментари 0


Правителството одобри плана за действие за 2013 г., включващ мерките и интервенциите на експертите от Европейската инвестиционна банка по оперативните програми, съфинансирани от Кохезионния и от структурните фондове на Европейския съюз.

Планът се приема на базата на сключения през м. г. меморандум за разбирателство с финансовата институция, благодарение на който потенциалните бенефициенти получават експертна подкрепа и консултантски услуги, финансирани по линия на техническата помощ на съответните оперативни програми. Целта е да се ускори процесът на усвояване на еврофондовете.
Експертизата на консултантите от ЕИБ през 2013 г. ще бъде насочена към секторите „Околна среда” и „Транспорт”. Предвижда се да бъде оказана техническа помощ за оптимизиране на водопреносната мрежа с цел намаляване на загубите на вода и при подготовката на план за намаляване на течовете във водопреносната мрежа на ВиК – Добрич. По второто направление, както през миналата, така и през тази година финансовата институция ще продължи експертните си интервенции при формирането на тарифната политика за достъп и използване на железопътната инфраструктура и за укрепване на административния капацитет на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти”./Пресцентър МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg