EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Едно денонощие с моя смартфон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Едно денонощие с моя смартфон

mail07:10 | 15.02.2018прегледи 15662 коментарикоментари 0


Технологичният производител Huawei направи проучване с изследователската компания IPSOS и събра данни от 12 европейски държави, включително България, с които анализира потребителското поведение при употребата на смартфон устройства в рамките на 24 часа. 

Резултатите показват, че 60% от българите използват смартфоните си за имейл кореспонденция, проверяват социалните мрежи и пращат съобщения, преди да си легнат. 55% от участвалите в проучването българи, правят всичко това веднага след като се събудят. Това е и една от причините 63% от сънародниците ни да държат телефоните до себе си в спалнята, а 7% от тях признават, че дори заспиват с тях в леглото (под възглавницата например).

Проучването “Smart(phone) relationships” търси отговор не само на въпросите какво правим с телефона си, а и как го правим. Един от резултатите му е например, че 43% от българите проверяват смартфоните си поне няколко пъти в рамките на 1 час. Извършваните действия са най-вече търсене на нужната ни информация, забавление, сърфиране в социалните мрежи, проверка на новините, използване на навигацията, както и осъществяване на връзка с банкови институции. Типичният български потребител се нуждае от смартфон, за да изпраща съобщения (72%), да прави снимки (89%) и разбира се, за социални мрежи (85%). Проучването разкрива също, че 73% от отговорилите българи признават, че телефонът им е с тях повече от 13 часа на ден. Още повече, 26% от хората използват устройството активно между 3 – 4 часа на ден. Тъй като не е учудващо, че телефоните са с нас докато работим или докато сме вкъщи, проучването показва, че 35% от българите използват своите телефони в тоалетната, 18% - в банята, 67% в кухнята и 51% в детската стая.

снимка: pixabay.com

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg