EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Една година ДТКБР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Една година ДТКБР

mail16:45 | 04.07.2014прегледи 860 коментарикоментари 0


Вчера, в Посолството на Румъния в Република България, София, бе проведено честване по случай годишнината на Двустранна Търговска Камара България- Румъния.
Събитието бе открито с поздравителна реч от Н.Пр. Антон Пъкурецу, Посланик на Румъния в България, който отново оцени работата, която ДТКБР извършва от двете страни на Дунава. Г-н Пъкурецу акцентира върху предстоящите проекти между двете държави, като преговорите за трети мост на Дунава и създаването на зеленчукова борса за улесняване търговията между земеделските производители. „ДТКБР успя да се наложи като надежден партньор не само в региона, но и извън него. Много се зарадвах, като научих, че ДТКБР е била на проведения миналата седмица годишен форум за Дунавската стратегия във Виена, където са се състояли много срещи на високо ниво с министри и представители на европейските институции. Всичко това е много важно за българските и румънските компании в дългосрочен план.“
Поздравителна реч произнесе и г-н Цветан Симеонов, Председател на Българската Търговско Промишлена Палата, който поздрави Камарата за първата й годишнина и пожела много бъдещи успехи: „Двустранната Търговска Камара България-Румъния не само направи своите първи стъпки през изминалата една година, но показа, че може да тича бързо. Румънските палати са много добре структурирани, работим добре с тях, и сега, с подкрепата на ДТКБР отношенията ни с Румъния станаха още по-стабилни.”, сподели Симеонов.
Г-н Дору Драгомир, Председателят на ДТКБР, който поздрави гостите, благодари за подкрепата от страна на членовете и партньорите и представи дейността на Камарата за изминалата година, както и основните цели за близкото бъдеще. “Известен е фактът, че стокообменът между двете държави расте всяка година, като за изминалата наброява близо 4 милиарда евро. Вярвам, че нашата активна дейност е повлияла на тези цифри и съм много радостен, че ДТКБР се превръща в пример за лоялност, професионализъм и доверие – едни от най-важните фактори за развитие на успешен бизнес. Мога да ви уверя, че бизнесът и от двете страни на Дунава може много да спечели от това сътрудничество”, сподели г-н Драгомир.

ДТКБР успя да изпълни поставените си целите, като за този период организира 15 събития с различни тематики и в редица градове на територията на Румъния и България, беше предтсаявена на над 10 международни форума, проведе повече от 35 проучвания по конкретни фирмени запитвания в различни сектори, взе участие на 3 изложения със собствен щанд, където покани Румънски и Български компании да представят своите продукти и услуги - Българска Строителна Седмица, БулМедика/ БулДентал и IFAT-Мюнхен, Германия. С помощта на ДТКБР винопроизводители от България и Румъния взеха участие в 2 престижни винарски конкурса. Като признание на тези и много други успехи, Камарата беше потърсена като национален представител на Екологичната мрежа за технологии в Дунавския регион, управлявана от Министерството на Баден Вюртемберг, както и за ключов партньор на един от най-мащабните панаири в Италия, а именно този в Римини, за организирането на бизнес мисии и делегации в сферата на туризъм, хотелиерство, обзавеждане, мебели, устойчиво развитие и зелени технологии.

На празничното събитие присъстваха представители на български държавни институции, бизнес общностите от България и Румъния, търговски камари и специализирани асоциации, членове на ДТКБР и представители на дипломатическия корпус.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1102